Saturday, October 23, 2021

8,077 calon SPM ulangan duduki peperiksaan bermula esok

Lembaga Peperiksaan memaklumkan seramai 1,568 petugas peperiksaan dilantik bagi memastikan kelancaran pengurusan dan pengendalian SPMU 2021.

Other News

Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia Ulangan (SPMU) 2021 akan dilaksana bermula 21 hingga 23 September ini, dengan 8,077 calon mendaftar untuk menduduki peperiksaan berkenaan.

Lembaga Peperiksaan (LP) dalam kenyataan semalam memaklumkan seramai 1,568 petugas peperiksaan dilantik bagi memastikan kelancaran pengurusan dan pengendalian SPMU 2021 di 201 pusat peperiksaan di seluruh negara.

LP mengingatkan semua calon merujuk jadual waktu peperiksaan untuk maklumat mengenai tarikh, masa, kod dan kertas peperiksaan serta arahan dan amaran yang perlu dipatuhi semasa peperiksaan berlangsung dengan memuat turun jadual waktu peperiksaan di portal rasmi LP di http://lp.moe.gov.my.

Calon juga diingatkan supaya membawa dokumen pengenalan diri dan pernyataan pendaftaran peperiksaan ke pusat peperiksaan serta mematuhi Garis Panduan Pengurusan Pentaksiran Pusat dan Peperiksaan Awam yang terkandung dalam Garis Panduan Pengurusan dan Pengoperasian Sekolah yang terkini dikeluarkan kementerian pendidikan.

LP berkata calon juga perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan Majlis Keselamatan Negara dan kementerian kesihatan bagi memastikan kelancaran pengurusan peperiksaan dan pencegahan penularan wabak Covid-19 dengan memuat turun garis panduan itu di portal rasmi KPM di https://www.moe.gov.my.

Follow us on Telegram for the latest updates: https://t.me/malaysianow

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news and analyses.

Related Articles